HR EN
Industrijska 5, 10 434 Sveta Nedelja
info@geniusconsulting.hr
+385 98 817 475
HR EN

Našem klijentu Dam d.o.o. isplaćena u cijelosti potpora od 1.050.000 HRK

OBJAVLJENO 26.02.2016
DAMd.o.o.-810x480

Našem klijentu Dam d.o.o. koji se bavi proizvodnjom eko kamilice u cijelosti je isplaćena potpora iz nacionalnog fonda u iznosu od 1.050.000 HRK.

Potpora je odobrena za nabavu novih proizvodnih linija, certifikaciju prema GLOBALGAP normi te za razne marketinške aktivnosti kao što su izrada web stranice -http://www.dam.com.hr/ , sudjelovanje na sajmu, itd.

Tvrtka Dam d.o.o. proizvodi ljekovito bilje na kontrolirani i siguran način, a čiju kvalitetu jamče implementirani sustavi kvalitete HACCP, ISO 9001:2008, uveden 2008 godine te sustav GLOBAL G.A.P. uveden 2015 godine. Osim u Hrvatskoj DAM d.o.o. vrlo uspješno posluje i na stranim tržištima te je 95% proizvodnje orijentirano izvozu. Proizvodnja je iznimno visoke kvalitete, čime se omogućuje izuzetna izvozna konkurentnost, te se 95% prihoda ostvaruje kroz izvoz prerađenog ljekovitog bilja kao sirovine za proizvodnju čajeva.

Tvrtka prerađuje preko 600 tona kamilice godišnje vlastite proizvodnje i surađuje sa preko 40 domaćih kooperanata, većinom proizvođača ekološki uzgojenog ljekovitog bilja. Tvrtka se danas osim s proizvodnjom i preradom kamilice bavi i proizvodnjom bučinih koštica također iz vlastitog ekološkog uzgoja.

U narednom kratkoročnom i srednjoročnom razdoblju, Tvrtka razvija strategiju primjene novih tehnologija u preradi ljekovitog bilja, usmjerenu modernizaciji postojećih proizvodnih procesa i daljnjem razvoju proizvoda prema zahtjevima kupaca. Ulaganja u narednom razdoblju omogućit će Tvrtki poboljšanje konkurentnosti i profitabilnosti poslovanja kroz daljnje povećanje izvoza u ukupnim prihodima.