Uspješno završen forum hrvatsko-njemačke suradnje u zdravstvenom sektoru.

201702.14
0

Veliko nam je zadovoljstvo obznaniti kako je naš prvi veći bilateralni projekt koji se pripremao skoro godinu dana, a na kojemu smo sudjelovali kako ravnopravni partner, uz našeg njemačkog partnera tvrtku Dreberis GmbH, uspješno priveden kraju na opće zadovoljstvo svih sudionika.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali na događaju ,,Dani hrvatsko-njemačke suradnje u zdravstvenom sektoru–Suvremene metode povećanja učinkovitosti i dobrobiti pacijenata“  početkom veljače 2017. Velika nam je bila čast i zadovoljstvo u ime pokrovitelja – Ministarstva gospodarstva i energije Savezne Republike Njemačke, i suorganizatora tvrtke Dreberis iz Dresdena, te Partnera: HUP-a, Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i HKG-a uspješno organizirati tjedan pun zanimljivih poslovnih događaja koji će osnažiti suradnju između dvije zemlje.

Dana 07.02.2017. otvorili smo događaj pod nazivom ,,Dani hrvatsko njemačke suradnje u zdravstvenom sektoru“, kada je stalni zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, g. Andreas Krauss poželio dobrodošlicu njemačkim poduzetnicima te ih ukratko upoznao s gospodarskim i političkim okruženjem u Hrvatskoj. Nakon toga g. Davor Katavić, zamjenik direktora Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu održao je kratku prezentaciju o ustavu financiranja zdravstvenih usluga u Hrvatskoj te na samom kraju g. Axel Lohse, iz ekonomsko razvojne agencije za trgovinu i investicije u Njemačkoj u ime pokrovitelja projekta zaželio uspješan i produktivan boravak u Hrvatskoj te potaknuo interes za obostranu suradnju.

Forum je otvorila Monika Kordić, direktorica tvrtke Genius Cosulting, tako da je zaželjela toplu dobrodošlicu svim počasnim gostima i sudionicima te zaželjela svima da ih ovo iskustvo potakne i otvori im vrata za još bolju suradnju između poduzetnika i ustanova iz Hrvatske i Njemačke. Uvodni govor su održali:

  • Zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, g. Bernard Jakelić, dr. med.
  • Stalni zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, g. Andreas Krauss
  • Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu, g. Dražen Jurković, dr. med.
  • Menadžer ekonomsko razvojne agencije za trgovinu i investicije u Njemačkoj, g. Axel Lohse
  • V.d. ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje g. Fedor Dorčić, dr.med.spec. i
  • Pomoćnik Ministra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, g. Denis Kovačić, dr. med.

nakon čega je direktor tvrtke DREBERIS GmbH, doktor Markus Reichel prikazao vrlo zanimljivu komparativnu analizu o stanju i izazovima s kojima se suočavaju obje zemlje.

Prvi panel na temu ,,Inovacije za povećanje učinkovitosti zdravstvenog sektora“ je otvorio gosp. Ivan Orač, direktor tvrkte Genius Consultinga, na kojem je bilo predstavljeno stanje opreme u javnim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj od strane g. Davora Katavića, zamjenika direktora Hrvatske udruge poslodavaca u zdravstvu. Gosp. Zoran Knežević, predsjednik HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb, predstavio je privatne zdravstvene usluge u Hrvatskoj, dok je gosp. Budan, predsjednik HUP-Koordinacije za medicinske proizvode govorio o medicinskim proizvodima u Hrvatskoj, nakon čega su direktori njemačke tvrtke (Miscea GmbH, Meyer-Haake GmbH i CEATEC Medizintechnik GmbH) predstavili najnovije tehnologije i rješenja, odnosno inovacije na kojima su radili, a sada su dio njihovog proizvodnog asortimana.

Drugi panel na temu Inovacije – Program za medicinsku njegu pacijenata otvorio je doktor Markus Reichel, na kojem gosp. Ivica Belina iz Koalicije udruga u zdravstvu obrazložio: Gdje je sada pacijent u hrvatskom zdravstvenom sustavu i gdje želimo da bude? Nakon toga je nekoliko njemačkih tvrtki dalo primjer kako su osmislile proizvode koje u fokusu stavljaju samog pacijenta (Dr. Seibt Genomics GmbH, Springer Aktiv AG, Biomark GmbH, Interco GmbH i Hameln Pharma Plus GmbH).

Nakon zatvaranja Foruma, organizirano je preko šezdeset B2B sastanaka. Želimo im uspješan nastavak poslovnih razgovora!

Kako je to izgledalo, pogledajte u nastavku:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11