Ponosni na suradnju s Dječjim vrtićem Čigra u privlačenju bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda!

201904.10
0

Dječji vrtić Čigra je ustanova za predškolski odgoj i naobrazbu djece od 6 mjeseci starosti do polaska u školu. Vrtić djeluje na tri lokacije u Zagrebu.

Stručni tim Genius Consulting-a sudjelovao je u pripremi projektne dokumentacije za Dječji vrtić Čigra na natječaju “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” iz Europskog socijalnog fonda te smo na taj način omogućili realizaciju ovog značajnog projekta. Projekt je ocijenjen s maksimalnim brojem bodova i izabran za sufinanciranje u iznosu od skoro 5 milijuna kuna pri čemu intenzitet potpore iznosi 100% prihvatljivih troškova.

Ciljane skupine ovog projekta su roditelji s uzdržavanim članovima obitelji – djecom, koja će provedbom ovog projekta moći duže vrijeme boraviti u vrtiću (produljeni boravak) uz primjenu novih edukativnih, sportskih i drugih aktivnosti čime će se znatno pridonijeti uravnoteženju obiteljskog i poslovnog života roditelja i obitelji u cijelosti. 

Imajući u vidu negativne demografske trendove u Hrvatskoj, ovim projektom izravno se potiče pozitivna demografska politika usmjerena na olakšavanje i unaprjeđenje kvalitete obiteljskog života, usklađenog s radnim aktivnostima i radnim vremenom roditelja/skrbnika. 

Vrtić će dodatno ojačati kapacitete zaposlenika koji će sudjelovati na projektu (pedagoga, psihologa, odgajatelja i dr.) kroz edukacije usmjerene na jačanje stručnih kompetencija, poboljšanje komunikacije i interakcije s djecom, poticanje kreativnosti, inkluzivan odgoj djeteta, rad s darovitom djecom i sl. Dodatno, vrtić planira uvesti i nove kvalitetne usluge za djecu koja pohađaju vrtić i to; Montessori igraonicu, edukativne radionice za razvoj matematičkih kompetencija, radionice o osnovama robotike te sportske aktivnosti u suradnji s organizacijama civilnog društva te proširiti postojeću uslugu učenja engleskog jezika uz uvođenje novih metodičkih alata.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć u pripremi i provedbi EU i ostalih projekata, izradi investicijskih studija, poslovnih planova, itd., slobodno nam se obratite na službeni mailinfo@geniusconsulting.hrili nas nazovite na telefon 01/ 48 44 539.