Potpisali smo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu međunarodnog R&D projekta u okviru H2020!

201905.28
0


CILJ PROJEKTA

Cilj projekta CAMELMILK je ojačati lanac opskrbe devinog mlijeka promicanjem proizvodnje, prerade i potrošnje devinog mlijeka i mliječnih proizvoda od deve u mediteranskom bazenu.

Također, cilj projekta je pružiti inovativna rješenja za potporu poljoprivrednicima / proizvođačima mlijeka (malih vlasnika) i prerađivačima devinog mlijeka (MSP) kako bi se prevladale postojeće prepreke i uska grla za komercijalizaciju devinog mlijeka. Očekuje se da će tvrtke koje proizvode devino mlijeko na kraju projekta lansirati nove proizvode na tržište Europske unije, Turske i Alžira.

O DEVINOM MLIJEKU

Deve igraju značajnu ulogu u načinu života mnogih zajednica u različitim zemljama Mediterana. Stanovništvo ima široko znanje o svojstvima i zdravim koristima koje ovaj proizvod može donijeti, ali njegova proizvodnja i marketing nisu adekvatno vrednovani. Na svjetskoj i europskoj razini došlo je do povećanja interesa za devino mlijeko, osobito zbog njegovih zdravstvenih svojstava. Devino mlijeko tradicionalno se koristi u svojim ljekovitim vrijednostima u ruralnim regijama, međutim, njegova posebna nutritivna svojstva (bogat izvor bioaktivnih, antimikrobnih i antioksidativnih tvari, bez alergijskih reakcija, potpore liječenju dijabetesa, itd.) dovela je do nedavno rastuće potražnje.kod urbanog stanovništva.

OČEKIVANI UTJECAJ PROJEKTA

Opći utjecaj projekta imat će male razlike ovisno o području. U Alžiru se očekuje da će se povećati dostupnost devinog mlijeka u zemlji, smanjiti uvoz mlijeka u prahu, rezultat će podržati gospodarski rast, konkurentnost i otvaranje novih radnih mjesta. U Turskoj će to pomoći zadovoljiti potražnju za alternativnim mliječnim proizvodima. U Europi se očekuje da će se potrošnja devinog mlijeka povećati za 20-30% u području Mediterana u dvije godine nakon završetka projekta.

ČLANOVI KONZORCIJA

Link na rezultate natječaja: http://prima-med.org/results-of-the-call-section-1/ 

Redovito nas pratite kako biste bili u tijeku s provedbenim aktivnostima.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć u pripremi i provedbi EU i ostalih projekata, izradi investicijskih studija, poslovnih planova, itd., slobodno nam se obratite na službeni mailinfo@geniusconsulting.hrili nas nazovite na telefon 01/ 48 44 539.