SUDJELOVALI SMO NA DANU KARIJERA INICIJATIVE PRIVATNOG SEKTORA ZA MLADE!

201906.03
0

Zagreb, 30.5.2019. – je na Veleučilištu VERN’ održan „Dan karijera Inicijative privatnog sektora za mlade“, koji je održan je u okviru projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade, koji provodi Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) uz financijsku podršku Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Događaj je održan u suradnji s Veleučilištem VERN’, a kroz VERN’ov projekt intenziviranja suradnje između obrazovanja i tržišta rada „OBRAD (obrazovanje i rad)“.

S obzirom da je cilj događanja bio ukazati na važnost sinergije obrazovnog sustava i tržišta rada, a posebno prilikom odabira karijere i traženja posla, za studente je održana panel diskusija na temu zapošljavanja mladih, predstavljanje poslodavaca u vidu prezentacija predstavnika tvrtki te kratki intervjui s predstavnicima tvrtki, među kojima su studenti tražili svoje praksodavce ili buduće poslodavce.

Na panel diskusiji naglašena je važnost uključivanja studenata i mladih u tržište rada kroz modele stručne prakse. Štoviše, istraživanje Agencije za znanost i visoko obrazovanje pokazalo je da se najlakše zapošljavaju diplomirani studenti koji su za vrijeme studiranja obavili neki oblik stručne prakse.

Genius Consulting kontinuirano provodi studentkse prakse u trajanju od 1 do 3 mjeseca s ciljem pronalaska budućih profesionalaca koji će graditi svoju karijeru u dinamičnom i mladom okruženju.

Pratite naše oglase i javite nam se za obavljanje studentske prakse na mail: karijere@geniusconsulting.hr